среда, 5 июня 2013 г.

Музей гімназії №267 – спільна праця учнів та вчителів

 Життєва дорога кожного колективу складається так, що чім далі ми відходимо від наших витоків, тим менше залишається в пам’яті великих і малих звершень, значущих і знакових сторінок історії. Щоби впевнено крокувати в майбутнє досить важливо знати своє минуле. З цією метою педагогічний і учнівський колектив працювали над створенням музею історії гімназії №267 церемонія відкриття якого відбулася 1 вересня 2012 року коли гімназія святкувала своє 25-річчя з дня заснування навчального закладу. Музей створено на принципах доцільності, актуальності, зацікавленості. 
Створення музею стало результатом цілеспрямованої, систематичної, творчої, пошуково-дослідної, експозиційної роботи педагогічного та учнівського колективів.  Головним завданням в роботі музею є:
    ·        сприяння вдосконаленню навчально-виховного процесу; розвиток творчих інтересів учнів до пошукової, краєзнавчої, науково-дослідної, художньо-естетичної роботи; формування в молодого покоління розуміння нерозривного взаємозв’язку  минулого, сучасного й майбутнього України;
    ·        допомога педагогічному колективу гімназії в упровадженні нових нетрадиційних форм роботи за інтересами; можливість дітям провести паралелі між експонованими речами та їх сучасними аналогами, поєднати в уяві річ із музейної вітрини зі звичайною, уявити історичну дійсність і «прожити» під час музейного уроку майже годину в певному історичному періоді.

                   Директор гімназії                                               Людмила Василівна Свирида

6 комментариев:

  1. Мені дуже подобається наш музей. Він дійсно чудовий!

    ОтветитьУдалить
  2. Створення музею гімназії - це чудова ідея! Мені подобається.

    ОтветитьУдалить
  3. Музей нашої гімназії- це скарбниця всіх досягнень і набутих знань за всі роки існування гімназії. Це надзвичайно важливо знати історію місця свого навчання, щоб пишатися нею і памятати її навіть після закінчення школи. Тому всі учні хоч раз відвідали музей. Мені особисто, там дуже сподобалось і я дуже поважаю вчителів, які підготували всю цю скарбницю життя.

    ОтветитьУдалить
  4. Я вважаю, що створення музею гімназіі піднесло наш навчальний заклад на вищий рівень. Тепер перед нами відкрились знакові сторінки історії життя нашого району та рідної гімназії. Щоб з гордо піднятою головою йти у майбутнє, треба знати своє минуле. Екскурсії, які проводяться у музеї, допомагають розширити кругозір учнів. Для створення цього прекрасного музею було докладено чимало зусиль та наполегливої праці педагогічного колективу нашої гімназії. І результат цієї праці - неперевершений.

    ОтветитьУдалить
  5. Дуже чудово що в нас в школі є така річ ,як музей . Мені ця ідея подобається .

    ОтветитьУдалить
  6. Був у цьому музеї рік тому. Дуже сподобалось дізнатися багато нового про свою гімназію. Музей представлений чудово, у ньому можно знайти дуже цікаві предмети, або фотографії гімназії в минулому. Мені було цікаво у ньому знаходитись, велика подяка тим, хто його створив!

    ОтветитьУдалить